Cumartesi, 25 Temmuz 2026
CumCuma Editörü Olmak İster Misiniz?
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
No Result
View All Result
  • Gündem
  • Medya
  • Moda
  • Müzik
  • Sağlık
  • Tatil
  • Spor
  • Dünya
  • Podcast
CumCuma Yaşam

Yunanistan açık hava sinemaları: yaz akşamlarının değişmeyen ritüeli

Yaşam
Atina açık hava sineması
23
SHARES
150
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPinterest'de PaylaşWhatsApp'ta Paylaş

Yunanistan’da yaz akşamlarının en köklü alışkanlıklarından biri açık hava sineması. Haziran başında perdeler kuruluyor, eylül sonuna kadar program aksamadan sürüyor. Atina’da onlarca, ülke genelinde yüzlerce salon bu düzenle çalışıyor.

İçerik gizle
1 Bahçe sineması nasıl bir yer
2 Program ve seanslar
3 Neden yaşıyor
4 Gidecekler için

Bahçe sineması nasıl bir yer

Tipik bir açık hava sineması, apartmanların arasında kalmış bir bahçe ya da bir binanın terası. Zemin çakıl ya da karo, koltuklar katlanır sandalye, masalar iki koltuk arasına yerleştirilmiş. İzleyici filmi seyrederken masaya içeceğini bırakabiliyor.

Perde genelde sahne yerine bir duvara gerilmiş oluyor. Etrafta asma, begonvil ve limon ağaçları bulunuyor. Film başlamadan önce bahçede sohbet sesi devam ediyor, ışıklar sönünce ortam kendiliğinden sessizleşiyor.

Program ve seanslar

Seanslar hava karardıktan sonra başlıyor. Yaz ortasında ilk seans 21.00 civarında, ikinci seans 23.00’e doğru. Program çoğunlukla iki bölümlü ve arada mola veriliyor. Mola, salonun kendi büfesinden bir şeyler almak için ayrılmış bir alışkanlık.

Filmler orijinal dilinde gösteriliyor, Yunanca altyazı kullanılıyor. Bu, Türkiye’den giden izleyici için de erişilebilir bir program anlamına geliyor.

Neden yaşıyor

Açık hava sinemalarının ayakta kalmasının nedeni sadece nostalji değil. Yaz aylarında kapalı salon işletmek maliyetli, izleyici ise sıcak akşamlarda dışarıda kalmayı tercih ediyor. Belediyeler bu salonların bir bölümünü kültürel miras kapsamında koruyor.

Atina’da Cine Paris ve Cine Thisio gibi salonlar, Akropolis manzarasıyla programa ayrı bir boyut katıyor. Selanik’te sahil bandına yakın bahçeler aynı işlevi görüyor.

Gidecekler için

Bilet fiyatları kapalı salonlarla benzer bantta. Rezervasyon çoğu salonda gerekmiyor, seans başlamadan yarım saat önce gitmek yeterli oluyor. Serin geceler için ince bir üst almak, deneyimli izleyicilerin ortak tavsiyesi.

Diğer: AtinaKültürSinemayazYunanistan
Önceki

Hafta sonu Yunanistan planı olanlara: 27 Temmuz’da sınırda bekleme var

İlgili Haberler

Sınır kapısında bekleyen araçlar
Yaşam

Hafta sonu Yunanistan planı olanlara: 27 Temmuz’da sınırda bekleme var

“The Piano” ve “Peaky Blinders” gibi yapımlarda da rol alan Yeni Zelandalı aktör Sam Neill’in, 78 yaşında Sidney’de yaşamını yitirdiği açıklandı.
Magazin

“Jurassic Park”ın yıldızı Sam Neill hayatını kaybetti!

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar Ödülleri bu yıl 98’inci kez düzenlendi.
Sinema

98. Oscar Ödülleri’nde geceye “One Battle After Another” damgası

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, aynı akşam sahnelediği iki çağdaş eserle sanat dünyasında dikkat çeken bir prömiyere imza attı.
Yaşam

Süreyya Operası’nda tarihi gece: İDOB’dan iki eserin dünya prömiyeri

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin geçtiğimiz sezon prömiyer yapan etkileyici ‘Romeo ve Juliet’ balesi, yeniden sanatseverlerle buluşuyor.
Yaşam

‘Romeo ve Juliet’ yeniden AKM sahnesinde

Ünlü İtalyan şarkıcı Ornella Vanoni, Milano’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonrası 91 yaşında yaşamını yitirdi.
Magazin

Ornella Vanoni 91 yaşında hayatını kaybetti

Gazeteci İsmail Saymaz,, Türklerin Avrupa’da oturum almak için en fazla ilgi gösterdiği yerin Halkidiki olduğunu belirtti.
Yaşam

İsmail Saymaz: Türk yatırımcıların Avrupa kapısı Halkidiki

Yatırım rüzgarı Halkidiki’den esiyor: Paliouri Villaları büyülüyor
Yaşam

Yatırım rüzgarı Halkidiki’den esiyor: Paliouri Villaları büyülüyor

Please login to join discussion

En Çok Takip Edilenler

ABD (100) Acun Ilıcalı (177) Adriana Lima (112) Amerika (163) Angelina Jolie (105) Arda Turan (206) Beren Saat (218) Beyonce (106) Cem Yılmaz (194) Corona Virüs (134) Cristiano Ronaldo (117) Demet Akalın (193) Fashion (217) Fransa (120) Galatasaray SK (109) Hadise (159) Hollywood (101) Hülya Avşar (152) Instagram (169) Irina Shayk (110) Justin Bieber (107) Kenan Doğulu (118) Kim Kardashian (123) Konser (116) Kıvanç Tatlıtuğ (180) Londra (160) Los Angeles (105) Magazin Gazetesi (407) Maldivler (183) Mankenler (226) Moda (254) New York (107) Rihanna (218) Serenay Sarıkaya (116) Sinem Kobal (116) Survivor (212) Twitter (109) Victoria's Secret (115) Victoria Secret (217) Yunan Adaları (133) İbrahim Tatlıses (112) İngiltere (118) İspanya (111) İstanbul (120) İtalya (180)

RSS Hipokrat Sağlık

  • CumCuma
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
CumCuma |   (xml news)

© 2024 CumCuma.com2008-2026 © Magazin Gazeteniz

No Result
View All Result
  • CumCuma
  • Gizlilik Politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • İnsan Kaynakları
  • Künye

© 2024 CumCuma.com2008-2026 © Magazin Gazeteniz

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00