Pazar, 13 Temmuz 2025
CumCuma Editörü Olmak İster Misiniz?
İtalya Plajları
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
No Result
View All Result
  • Gündem
  • Medya
  • Moda
  • Müzik
  • Sağlık
  • Tatil
  • Spor
  • Dünya
  • Podcast
CumCuma Gündem

James Bond Kapalıçarşı’ya zarar veriyor mu?

Gündem, Sinema, Yaşam
CumCuma Magazin Gazeteniz
27
SHARES
182
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPinterest'de PaylaşWhatsApp'ta Paylaş
İçerik gizle
1 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,James Bond filminin Türkiye’nin tanıtımı açısından önem taşıdığını söyledi.
1.1 12 ağacı kestiler

james bond kapalicarsiKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,James Bond filminin Türkiye’nin tanıtımı açısından önem taşıdığını söyledi.

Kapalıçarşı’nın tüm dünyanın bilmesi gereken bir kültür varlığı ve aynı zamanda bir yaşam alanı, alışveriş merkezi olduğuna işaret eden Günay, şöyle devam etti:

”James Bond gibi dünya çapında bilinen, bir mekanı dünya çapında tanıtmak konusunda özel görev alacak bir filmin orada çekilmesinin altyapısını oluşturmak gerekir. Burada belediyelerin, esnafın, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin yardımcı olması gerekir. O mekan zaten bize bağlı değil. Biz sadece belli konularda yardımcı olmaya çalışacağımızı söyledik çekim ekibine. Onlar da gereken izinleri aldılar, gereken ücretleri yatırdılar. Bu arada bazı ufak tefek tahribatlar, yani bazı kaçınılmaz çevre sorunları sanıyorum ki biraz abartılı boyutlarda yansıdı.”

12 ağacı kestiler

Bölgede ikamet eden bazı görgü tanıkları, filmin çekimleri için 12 ağacın kesildiğini iddia etti.“Skyfall”un İstanbul Eminönü ve Beyazıt’ta gerçekleşen çekimleri için, önce ağaçlar kesildi, yollar kapatıldı. Sonra bir motosikletli, kovalamaca sırasında tarihi bir binada yer alan mücevher dükkânının vitrinini paramparça etti.

WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları

Kapalıçarşı’nın, 1785’te yapılan, 227 senelik çatısına çıkarılan motosikletler, kiremitlerin bazılarının kırılmasına neden oldu.

Ancak, Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bektaş, film ekibinin Kapalıçarşı’da herhangi bir zarar vermediğini belirterek, çatıdaki çekimlerde motosikletlerin üstünden geçtiği kiremitlerin sahte kiremitler olduğunu söyledi.

Çatının üstündeki kiremitlerin en son 1983 yılında yenilendiğini ve hepsinin zaten harap halde olduğunu belirten Bektaş, “Film ekibi, sadece çekim yapacakları 100 metrekarelik bir alanda kiremitleri söktü. Onların yerine İngiltere’den getirdikleri kiremit görünümündeki plastik malzemeleri yerleştirdiler. Yapıya zarar vermemesi ve yükü azaltmak için de altlarını silikonla desteklediler. İstanbul Valiliği, Kültür Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de çekimleri sürekli olarak denetliyor” dedi. Kapalıçarşı’da çatı üstündeki çekimlerin sona erdiğini, sadece pazar günü iç mekânda aksiyon sahnelerinin çekileceğini kaydeden Bektaş, çarşı esnafının film çekimleri yüzünden bir şikâyeti bulunmadığını belirterek, “Biz varlığımızı turizmle sürdürüyoruz. Filmin yapacağı tanıtım sayesinde bizim işlerimize de faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Uzmanlardan tepki

James Bond filmi sahnelerinin çekilmesini değerlendiren sanat tarihçisi Prof. Dr Gönül Cantay, yasalara göre kazı alanlarında dahi alet kullanılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, “İstanbul, özellikle de Tarihi Yarımada film ya da belgeseller için bulunmaz bir plato gibi. Eğer izin verilecekse de bütün çekimlerin, Kültür Bakanlığı veya Kapalıçarşı özelinde mal sahibi görünen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün denetimi altında yürütülmesi gerekir. Uygun yapımlarla filmlerin ülke tanıtımına katkısı elbette ki olumlu olacaktır. Ancak reklam katkısı olacak diye anıt eserlerimizin zarar görmesi kabul edilebilir mi? Anıt eserlerimiz reklama feda edilebilir mi?” diye konuştu.

Diğer: Ertuğrul GünayJames Bond KapalıçarşıKapalıçarşı
WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları WTS ile Ayın Fırsatları
Önceki

Can Bonomo tanıtım için Roma’da

Sonraki

Gülben Ergen rockçı oldu

İlgili Haberler

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

Özcan Deniz,James Bond’dan özür diledi

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

Kültür Bakanı’ndan Fazıl Say yorumu

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

İstanbul yeni bir Hollwood filmine ev sahipliği yapacak

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

Metin Erksan son yolculuğuna uğurlandı

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

James Bond setinde olay!

CumCuma Magazin Gazeteniz
Gündem

Onur Bayraktar motosiklet kazasında yaşamını yitirdi

Sonraki
CumCuma Magazin Gazeteniz

Gülben Ergen rockçı oldu

CumCuma Magazin Gazeteniz

Ebru Şallı'dan pilates itirafı

Please login to join discussion

Roma

En Çok Takip Edilenler

Acun Ilıcalı (176) Adriana Lima (112) Amerika (162) Angelina Jolie (104) Arda Turan (206) Beren Saat (216) Beyonce (104) Cem Yılmaz (194) Corona Virüs (134) Cristiano Ronaldo (114) Demet Akalın (193) Fashion (217) Fransa (118) Galatasaray SK (109) Hadise (159) Hülya Avşar (152) Instagram (167) Irina Shayk (110) Justin Bieber (106) Kenan Doğulu (115) Kim Kardashian (122) Konser (102) Kıvanç Tatlıtuğ (179) Lady Gaga (98) Londra (158) Los Angeles (101) Magazin Gazetesi (407) Maldivler (180) Mankenler (226) Moda (247) New York (106) Real Madrid (98) Rihanna (217) Serenay Sarıkaya (112) Sinem Kobal (116) Survivor (211) Tarkan (97) Twitter (109) Victoria's Secret (115) Victoria Secret (217) Yunan Adaları (133) İbrahim Tatlıses (110) İngiltere (111) İspanya (111) İtalya (178)

İspanyol Adaları

RSS Hipokrat Sağlık

  • Diyabetli çocuklar artık Barbie’de kendini görebilecek
  • Avrupa’da kızamık alarmı!
  • Bacaklarda uyuşma neden olur? Hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
  • Sivrisineklere ilaç tedavisi! Sıtmayla mücadelede ezber bozan yöntem
  • Limon suyu içmek faydalı mı?
  • ABD’de tartışmalı karar: Tiomersallı grip aşılarına destek çekildi
  • Soğuk içecek çarpıntısı gerçek olabilir

İspanyol Adaları

  • CumCuma
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
CumCuma |   (xml news rss)

© 2024 CumCuma.com2008 © Magazin Gazeteniz

No Result
View All Result
  • CumCuma
  • Gizlilik Politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • İnsan Kaynakları
  • Künye

© 2024 CumCuma.com2008 © Magazin Gazeteniz

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00