UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe AEL Limassol ‘u 2-0 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda iyice rahatladı.Fenerbahçe AEL Limassol maç özeti / Fenerbahçe 10 puana yükseldi (Video)
UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda ağırladığı Kıbrıs Rum Kesimi takımı AEL Limassol’u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe’ye zaferi getiren goller Dirk Kuyt ve Moussa Sow’dan geldi. Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde sahasında ilk kez Avrupa kupası galibiyeti aldı.
Fenerbahçe AEL Limassol maç özeti için tıklayın (Video)
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Kristinn Jakobsson, Johann Gunnar Gudmundsson, Gunnar (İzlanda Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan 7, Bekir 6, Yobo 7, Hasan 6 (Dk. 72 Caner ?), Kuyt 8, Mehmet Topal 7, Meireles 7 (Dk. 83 Recep Niyaz)), Cristian 6 (Dk. 73 Selçuk 4), Stoch 6, Moussa Sow 8
AEL Limassol: Degra 4, Parpas 4, Nikolaou 4, Carlitos 4, Ouon 5, Monteiro 4 (Dk. 59 Edmar 4), Rui Miguel 5, Paulo Sergio 4 (Dk. 60 Dickson 4), Luciano Bebe 4, Dede 4, Konstantinou (Dk. 73 Vouho?)
Goller: Dk. 11 Kuyt, Dk. 40 Moussa Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 70 Ouon (AEL Limassol)
Sarı kartlar: Dk. 55 Konstantinou (AEL Limassol), Dk. 64 Meireles (Fenerbahçe)
Fenerbahçe AEL Limassol maçı dakikaları
10. dakikada Sow’un pasında ceza alanına giren Stoch’un vuruşunda kaleci Degra, topu kornere çeldi. Fenerbahçe AEL Limassol maçı 11. dakikasında beklenen gol geldi. Cristian’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında oluşan karambolde Kuyt, kaleciden sıyrılarak topu ağlara gönderdi: 1 – 0. 25. dakikada Stoch’un pasında ceza alanı dışında topla buluşan Cristian’ın sert şutunda top, az farkla üstten auta çıktı. 41. dakikada Fenerbahçe AEL Limassol karşısında farkı ikiye çıkardı. Sarı – lacivertlilerin organize atağında Gökhan Gönül, topu ceza alanı önündeki Cristian’a aktardı, Brezilyalı futbolcu da topuk pasıyla topu Sow’a aktardı. Meşin yuvarlağı sağa çekip önünü açan Sow, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2 – 0. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe AEL Limassol maçı ilk yarısı temsilcimizin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Fenerbahçe AEL Limassol maçı dakikaları (İkinci yarı)
68. dakikada Kuyt’un pasında ceza alanına giren Stoch’un vuruşunda kaleci Degra, topu çeldi. Gerilerden gelen Sow, topu kontrol etti; ancak karşılaşmanın hakemi ofsayt gerekçesiyle maçı durdurdu. 71. dakikada Cristian serbest vuruşta sert vurdu, kaleci Degra topu çeldi. 75. dakikada Meireles’in pasında ceza alanına giren Sow, vuruşunu yaptı; ancak Degra, topu ayaklarıyla uzaklaştırmayı başardı. 79. dakikada Gökhan’ın ortasında ceza alanı içinde iyi yükselen Selçuk, kafa vuruşunu yaptı; meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Altı pas içinde topu önünde bulan Moussa Sow meşin yuvarlağı tekrar kaleye gönderdi ama top yine yan direkten döndü. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda iki takımın çabaları sonuç vermedi ve Fenerbahçe AEL Limassol maçı sarı lacivertli temsilcimizin 2-0 galibiyetiyle bitti.
Fenerbahçe AEL Limassol maçı sonrası görüşler
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımla taraftarlar arasındaki bağı kuvvetlendirme adına ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını söyledi. UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda AEL Limassol’u 2 – 0 yenen Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Teknik direktör Kocaman, “Bugünkü maçın bizim açımızdan en önemli tarafı 4. maç sonunda 10 puanı yakalamak ve pozisyonumuzu pekiştirmekti. Bunun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’nden de öte sıkıntılı bir periyottan geçerken özellikle çok uzun bir süre sonra kadın – erkek bütün taraftarların bulunduğu bir ortamda, takımla taraftar arasındaki biraz kaybolmaya yüz tutan bağı kuvvetlerdirmek için bu galibiyete fazla ihtiyacımız vardı. Hem 3 puan olarak bu anlamda 10 puana ulaştık ve önemli bir adım attık grupta.” şeklinde konuştu.
Uzun zaman sonra ilk kez sahalarında Avrupa Kupaları’nda galip geldiklerini hatırlatan Aykut Kocaman, “Umarım Orduspor maçıyla bunu pekiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Fenerbahçe pozitif bir futbol oynadı. Marsilya maçı için yeterli olur mu?” şeklindeki bir soruyu da cevaplayan Kocaman, şöyle cevap verdi: “Bugünkü oyunda ritimle ilgili biraz problemimiz vardı. Sakatlıktan dönen oyuncularla birlikte oyuncu grubunu biraz daha bir arada tutmayı başarırsak, ritim sorununu ortadan kaldırabiliriz. Ama sonuçta top yuvarlak.”
Futbolcuların, AEL Limassol maçında Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta Akhisar Belediyespor’a karşı oynanan oyundan daha üstün bir performans göstermesiyle ilgili olarak da Kocaman, “En büyük neden, özellikle bugün oynayan takımı çok fazla bir arada oynatamadık. En önemli gücümüzün taraftar olduğunu söyledim. Taraftar popülizmi olarak düşünülmesini istemem ama doğru. Yıllar boyunca iten en önemli güç taraftar. Futbol takımları için en önemli şeylerden birisi moral gücü ve özgüven. Bu galibiyetlerle bunu sağlayacağız. Bu galibiyeti Orduspor maçıyla bağlayabilirsek yüksek bir enerjiye çıkacağımızı düşünüyorum. İyiye gidişin daha hızlı şekil alacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Fenerbahçe AEL Limassol maçı / Altan Tanrıkulu’nun yazısı
Babam ve oğlum
YÜREĞİNİZİN ne kadar saf olduğunu biliyorum..
Fenerbahçe’yi safça, çocukca sevdiğinizin de farkındayım.. Bu sevginin, bu bağlılığın size babanızdan, amcanızdan, dayınızdan bir miras kaldığının da farkındayım.. Belki sert bakışlı, gururlu bir erkek olarak tanınırken, yaşamdaki bir çok zorluğa göğüs germişken Fenerbahçe oldu gözlerinizden yaş akıtan.. Öyle bağlısınız ki o renklere, siz de miras bırakacak en güzel şeylerden biri olarak görüyorsunuz bu sevgiyi.. Oğlunuza, kızınıza, yeğeninize..
Fenerbahçe zor bir camiadır.. Tıpkı geceleri her saat başı annesini kaldıran, kendisini göğsüne almasını isteyen bir minik yavruya benzer..
Size verdiği sıkıntılar, acılar o kadar tatlıdır ki aslında yaşamın olmazsa olmazıdır.. Bir maç kaybettiği zaman üzülürsünüz.. Bir şampiyonluk kaçtığı zaman moraliniz bozulur.. Bir yıldızınız gidince ikiye bölünür yüreğiniz.. Rakiplerinizin yaptığını yapmamış olsanız da halen Avrupa sizin için en önemli hedeftir.. Fenerbahçeli olmanın anlamını yüreğinizdeki hedefin büyüklüğünden anlarsınız.. Belki Siirt’te bir kahvede, belki Etiler’de bir restoranda..
AEL maçını yazmak zordu benim için.. Taraftarın uzun bir aradan sonra tekrar takımıyla buluşması açısından önemli bir geceydi.. Birbirine düşman edilmiş iki toplumun maçıydı aslında.. Çok güzel geçti.. Fenerbahçe taraftarının ikinci yarı yaptığı şova katıldılar bir ara Rumlar.. Sahada kapasiteleri oranında mücadele ettiler..
Sevgi karşılıksızdır
Fenerbahçe Sow, Kuyt, Meireles, Gökhan, Mehmet Topal gibi çok önemli oyuncularının ağırlığını koymasıyla rahat kazandı.. Ciddiyet, şans ve yardımlaşma biraz daha üst düzeyde olsa fark 5 olabilirdi.. Bu maç bitti, şimdi Fransa’da grubun en çetin karşılaşması bekliyor takımı..
Babam yapmıştı beni Fenerbahçeli.. Oğlum daha çok inik.. Onunla 15 Mayıs’taki finale gitmeyi çok isterim.. Bir miras bırakabilmek için.. Bir maç bileti.. Üzerinde UEFA finali yazılı olan.. Bu mesajım takıma.. Kocaman’a.. Yıldırım’a.. Sevgi karşılıksızdır.. Ama büyüğü vardır, küçüğü vardır.. Var mısınız bu kulübe duyulan sevgiyi büyütmeye.. Yüzbinlerce daha minik kalp eklemeye.. Varsanız tahtaya “Hedef Amsterdam” yazın.. Ve asla vazgeçmeyin..