Cuma, 31 Temmuz 2026
CumCuma Editörü Olmak İster Misiniz?
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
  • CumCuma
    • Son Dakika
    • Magazin
    • Galeri
    • Videolar
  • Gündem
  • Yaşam
    • Sağlık
  • TV
  • Kadınca
  • Dünya
  • Türkiye
  • Müzik
  • Sinema
  • Tatil
  • Spor
  • Podcast
No Result
View All Result
CumCuma
No Result
View All Result
  • Gündem
  • Medya
  • Moda
  • Müzik
  • Sağlık
  • Tatil
  • Spor
  • Dünya
  • Podcast
CumCuma Gündem

Mustafa Kemal Atatürk Devrimleri: Harf Devrimi

CumCuma
18/11/2010
Gündem, Türkiye, TV, Yaşam
CumCuma Magazin Gazeteniz
33
SHARES
223
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşPinterest'de PaylaşWhatsApp'ta Paylaş

ataturk devrimleri 09 cumcumaMustafa Kemal Atatürk’ün Eğitim ve kültür alanındaki devrimleri arasında en önemlilerinden birisi Harf Devrimi’dir.

1 Kasım 1928 yılından yapılan Harf Devrimi ile Osmanlı Alfabesi’nin yerine, Latin Alfabesi’nin Türkçe’ye uyarlanmış bir biçimi kabul edildi.

Atatürk Harf Devrimi ile ilgili çalışmalarına 1926’da başladı. Türkçe’nin yapısına Latin alfebesinin uygun olduğuna karar verildi ve alfabe yeniden düzenlenerek, 1 Kasım 1928′de çıkarılan Türk Harfleri Hakkında Kanun’la yürürlüğe kondu.

Atatürk’ün kendisinin de katıldığı yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda, kısa süre içinde halk tarafından da benimsendi. Yeni harflerin kabul edilmesinden sonra ülkede okuma yazma oranı hızla artmaya başladı. Böylece bu büyük kültür inkılâbı, Atatürk’ün kararlılığı ve ileri görüşlülüğü sayesinde başarıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğitim ve kültür alanında yaptığı diğer devrimler ise; Millet Mekteplerinin Açılması, Öğretimin Birleştirilmesi,Medreselerin Kapatılması, Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun, Güzel Sanatlarda Yenilikler,Türk Tarih ve Dil Kurumlarının Kurulması,Dil Devrimi, Üniversite Reformu,Üniversite Öğreniminin Düzenlenmesi.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)
Önceki

Mine Koşan, eşi Erhan Yeşil’den boşanıyor

Sonraki

Meltem Cumbul: Cemile’yi ben oynayacaktım

İlgili Haberler

Şarkıcı Sıla 2015 yılında katıldığı bir imza gününde
Müzik

Sıla ve Konstantinos Argiros Düeti: Yanımda Uyu

Konstantinos Argiros 2013 yılında Poseidonio sahnesinde şarkı söylerken
Müzik

Konstantinos Argiros Kimdir? Yunan Şarkıcının Hayatı

Selanik limanının gece ışıkları ve rıhtım hattı
Gündem

Selanik Film Festivali 2026: Tarihler, Mekânlar ve Ödüller

“Nightcall” şarkısıyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Fransız DJ Kavinsky’nin Paris’te yaşamını yitirdiği bildirildi
Magazin

Elektronik müziğin dünyaca ünlü ismi Kavinsky, Paris’te ölü bulundu

Sokak festivalinde sirtaki zinciri kuran dansçılar
Müzik

Sirtaki nedir: Zorba’dan doğan dansın gerçek hikayesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturmada şarkıcı Gülben Ergen ile gazeteci Uğur Dündar’ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı.
Gündem

Ahbap soruşturmasında Gülben Ergen ve Uğur Dündar ifade verdi

Maria Callasın Paristeki evindeki anma plaketi
Müzik

Maria Callas kimdir: yüzyılın sesi ve Yunanistan mirası

1934 yılında Pire ekolünün bilinen rebetiko topluluğu
Müzik

Rebetiko nedir: İzmir ve İstanbul kökenli Yunan müziği

Sonraki
Meltem Cumbul: Cemile’yi ben oynayacaktım

Meltem Cumbul: Cemile'yi ben oynayacaktım

New York’ta Beş Minare rekora koşuyor

New York'ta Beş Minare rekora koşuyor

Please login to join discussion

LADY GAGA

En Çok Takip Edilenler

ABD (100) Acun Ilıcalı (177) Adriana Lima (112) Amerika (163) Angelina Jolie (105) Arda Turan (206) Beren Saat (218) Beyonce (106) Cem Yılmaz (194) Corona Virüs (134) Cristiano Ronaldo (117) Demet Akalın (193) Fashion (217) Fransa (121) Galatasaray SK (109) Hadise (159) Hollywood (101) Hülya Avşar (152) Instagram (169) Irina Shayk (110) Justin Bieber (107) Kenan Doğulu (118) Kim Kardashian (123) Konser (116) Kıvanç Tatlıtuğ (180) Londra (160) Los Angeles (105) Magazin Gazetesi (407) Maldivler (183) Mankenler (226) Moda (254) New York (107) Rihanna (218) Serenay Sarıkaya (116) Sinem Kobal (116) Survivor (212) Twitter (109) Victoria's Secret (115) Victoria Secret (217) Yunan Adaları (133) İbrahim Tatlıses (112) İngiltere (118) İspanya (111) İstanbul (120) İtalya (180)
  • CumCuma
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
CumCuma |   (xml news)

© 2008-2026 CumCuma.com · Magazin Gazeteniz

No Result
View All Result
  • CumCuma
  • Gizlilik Politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • İnsan Kaynakları
  • Künye

© 2008-2026 CumCuma.com · Magazin Gazeteniz

-
00:00
00:00

Queue

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00