Dünyaca ünlü sanatçı Melody Gardot, 8. Akra Caz Festivali kapsamında Antalya’da sahne aldı. R&B, blues, pop ve cazı şiirsel bir duyarlılıkla harmanlayan Gardot, doğumuna iki hafta kala sahneye çıkarak müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Melody Gardot: Biraz daha alkışlarsanız bebeğime rağmen buradan gitmeyeceğim
Yakında anne olmaya hazırlanan Gardot, seyircilere “Ev sahipliğiniz, cömertliğiniz ve sevginiz için çok teşekkürler. Biraz daha alkışlarsanız bebeğime rağmen buradan hiç gitmeyeceğim” diyerek salonda alkış tufanı yarattı. Konserin sonunda sanatçı, izleyicilere özel bir armağan olarak solo gitar performansı ve eşsiz vokaliyle “Baby I’m A Fool For You” şarkısını seslendirdi.
Festivalde dünya yıldızları buluşuyor
Akra Caz Festivali, 31 Mayıs’a kadar müzikseverleri buluşturmaya devam edecek. Festival kapsamında; Afrika’nın ruhunu müziğine yansıtan vokalist ve gitarist Fatoumata Diawara 24 Mayıs’ta, dünyaca ünlü saksafon sanatçısı Igor Butman, Moskova Caz Orkestrası ve vokalde Fantine ise 28 Mayıs’ta sahne alacak.
Final konseri Fazıl Say’dan
Festival, 30-31 Mayıs tarihlerinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın “Piyano Başında 50 Yıl” temalı iki özel konseriyle sona erecek. Say’a caz aranjmanlarında davulun önemli isimlerinden Ferit Odman eşlik edecek.